Max Verstappen is vrijdag bij het jaarlijkse gala van de internationale automobielfederatie FIA twee keer in de prijzen gevallen. Hij werd uitgeroepen tot persoonlijkheid van het jaar en kreeg ook de prijs voor actie van het jaar.

De 19-jarige coureur van Red Bull Racing won de prestigieuze prijs voor persoonlijkheid van het jaar in zijn tweede seizoen in de Formule 1 voor de tweede keer op rij.

Verstappen kreeg de onderscheiding voor de actie van het jaar zelfs voor het derde jaar op rij. Ditmaal werd zijn inhaalactie op wereldkampioen Nico Rosberg in de Grand Prix van Brazilië beoordeeld als mooiste moment van 2016.

Tijdens de race op Interlagos passeerde Verstappen de Duitser buitenom in de derde bocht. Hij maakte tijdens die Grand Prix veel indruk door in de regen op onnavolgbare wijze op te rukken van de zestiende naar de derde plaats.

In 2014 won Verstappen de prijs voor actie van het jaar al eens als Formule 3-rijder. Vorig jaar kreeg hij de onderscheiding voor het moment waarop hij Felipe Nasr inhaalde tijdens de Grand Prix van België.

Historie

Verstappen schreef afgelopen seizoen historie door als jongste coureur ooit in de Formule 1 een Grand Prix te winnen. Hij was 18 jaar en 228 dagen oud toen hij de race in Spanje op zijn naam schreef. Het was zijn eerste optreden voor Red Bull.

Vervolgens eindigde de Nederlander nog zes keer op het podium gedurende het seizoen. Verstappen sloot zijn tweede seizoen in de Formule 1 af als nummer vijf van het WK.

"Dat ik weer twee prijzen heb ontvangen bij de FIA, is een heel mooie erkenning. Zelf ben ik heel erg blij met mijn tweede seizoen in de Formule 1. Ik heb ervan genoten", aldus de Red Bull-rijder tegenover Verstappen.nl.

"Toen ik eraan begon, had ik natuurlijk nooit verwacht dat het zo goed zou gaan verlopen. Mijn eerste overwinning was ontzettend bijzonder en mijn andere hoogtepunt was de regenrace in Brazilië. Dat waren geweldige momenten."

Mercedes

Voorafgaand aan het FIA-gala in Wenen werd Verstappen door de aanwezige media gevraagd naar eventuele interesse in het vrijgekomen stoeltje bij Mercedes. Rosberg maakte eerder op de dag bekend een punt achter zijn loopbaan te zetten.

Verstappen liet weten blij te zijn met zijn contract bij Red Bull. De jonge Limburger werd in het afgelopen seizoen na vier races gepromoveerd van Toro Rosso naar zijn huidige team, waar hij Daniel Ricciardo als collega heeft.