Bij een stemming onder de teambazen in de Formule 1 is Lewis Hamilton gekozen tot rijder van het jaar. In de verkiezing van het blad Autosport werd Max Verstappen tweede.

Hamilton kreeg bij de verkiezing in totaal 234 punten tegenover 183 punten voor Verstappen. De Limburger van Red Bull Racing hield wereldkampioen Nico Rosberg (176) en teamgenoot Daniel Ricciardo (133) achter zich.

De afsluitende Grand Prix in Abu Dhabi werd zondag gewonnen door Hamilton, maar de Brit moest de wereldtitel aan Mercedes-collega Rosberg laten.

Hamilton (29) won tien van de 21 Grands Prix en is de eerste Formule 1-coureur die meer dan zeven wedstrijden won zonder dat het de wereldtitel opleverde. Rosberg won dit jaar negen races.

Indruk

De 19-jarige Verstappen, die na vier races promoveerde van Toro Rosso naar Red Bull, maakte veel indruk. Hij won bij zijn eerste optreden namens Red Bull de Grand Prix van Spanje en imponeerde onlangs met een onnavolgbare inhaalrace bij de race in Brazilië, waar hij derde werd.

Verstappen eindigde in totaal zeven keer op het podium. In de WK-stand werd hij achter Rosberg, Hamilton, Ricciardo en Vettel vijfde.