In Abu Dhabi hebben de drie beste Formule 1-teams van het jaar dinsdag de nieuwe banden voor 2017 getest.​ Max Verstappen was een van de coureurs die een deel van de testronden voor zijn rekening nam.

De Nederlander nam het bij Red Bull Racing halverwege de dag over van zijn teamgenoot Daniel Ricciardo.

Namens Mercedes begon Lewis Hamilton. De Brit voelde zich echter niet lekker en liet zich al snel vervangen door Pascal Wehrlein. Ferrari werd vertegenwoordigd door Kimi Raikkonen. Gezamenlijk kwamen de coureurs tot 331 ronden op het circuit van Yas Marina.

Verstappen had genoten van zijn eerste meters op de nieuwe banden. "Groter, beter, sneller", concludeert de 19-jarige Limburger op Twitter. "Ik kijk ernaar uit om ze volgend jaar aan het werk te zetten."

Analyseren

Bandenleverancier Pirelli testte in totaal 96 verschillende prototypes om zoveel mogelijk informatie te kunnen verzamelen. "Nu begint het harde werk pas", zei directeur Paul Hembery. "Want nu gaan we 24 dagen en zo'n 12.000 kilometer aan testen verzamelen en analyseren, om zo te kunnen bepalen welke banden we volgend jaar gebruiken."

"Die worden dan voor het eerst op de echte wagens voor 2017 gebruikt bij de eerste officiële testsessies in februari", zei Hembery. "De test in Abu Dhabi verliep volgens plan. Dankzij Mercedes, Red Bull en Ferrari hebben we alle benodigde informatie kunnen verzamelen."

Pirelli presenteerde afgelopen weekeinde het rubber voor komend seizoen. De voorbanden worden 6 centimeter breder, de achterbanden 8 centimeter. Dat moet zorgen voor meer neerwaartse druk en grip op de baan en daardoor meer snelheid.