Jost Capito, de nieuwe baas van Formule 1-team McLaren, wil er alles aan doen om Fernando Alonso ook na 2017 voor de Britse renstal te behouden. 

De 35-jarige Spanjaard heeft nog een contract tot en met volgend seizoen bij McLaren, maar heeft zijn twijfels uitgesproken over een langer verblijf. Alonso wil eerst weten hoe de auto in 2017 presteert en of hij nog genoeg plezier heeft in de sport.

"Als de motor goed functioneert en Fernando kan leven met de nieuwe regels, dan zie ik geen reden waarom hij niet zou blijven", zegt Capito dinsdag in een interview met de BBC.

Alonso rijdt sinds 2015 voor McLaren. Daarvoor stond hij vier jaar onder contract bij Ferrari. Alonso kroonde zich in 2005 en 2006 namens Renault tot wereldkampioen en wist in 2013 (Spanje) voor de laatste keer een Grand Prix op zijn naam te schrijven.

Capito, sinds 1 september in dienst als baas van McLaren, denkt dat zijn vriendschapsband met Alonso de tweevoudig wereldkampioen kan overtuigen om te blijven. "In korte tijd heb ik een zeer sterke relatie opgebouwd met Fernando. Hij is een grote aanwinst en we moeten er alles aan doen om hem hier te houden."

Prestaties

Capito heeft daarnaast goede hoop dat McLaren in 2017 beter voor de dag kan komen. In 2015 eindigde het Britse team met een Honda-motor op een teleurstellende negende plek in het klassement voor constructeurs. Dit jaar werd McLaren zesde.

"Het kost altijd tijd om een team te smeden met een nieuwe partner", zo verwijst Capito naar de hernieuwde samenwerking met Honda in 2015. "Het duurt even voordat je de werkwijze van de andere partij begrijpt, maar het gaat nu al veel beter dan voorheen."

In aanloop naar het volgende seizoen hoopt hij dan ook op betere prestaties. "Ik verwacht komend seizoen van McLaren een betere auto en ik denk dat Honda een grote stap gaat zetten wat betreft de motor. Onze relatie zal sowieso veel beter worden. Dus één plus één is in dit geval niet twee, maar drie."