Teambaas Christian Horner vindt dat Red Bull Racing zijn eigen verwachtingen heeft overtroffen in het zondag beëindigde Formule 1-seizoen.

"Het is een fantastisch jaar voor ons geweest", aldus Horner tegen Sport360, een Engelstalige krant uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Red Bull eindigde op de tweede plaats in de WK-stand voor constructeurs en was de enige renstal naast het oppermachtige Mercedes die ook races wist te winnen. Max Verstappen kwam als eerste over de finish in Spanje en Daniel Ricciardo zegevierde in Maleisië.

"Onze verwachting aan het begin van het jaar was om in de top vijf in de WK-stand voor constructeurs te eindigen, dus het is geweldig dat we tweede zijn geworden, de grootste concurrent van Mercedes waren, twee Grands Prix hebben gewonnen, met Max de jongste racewinnaar ooit hebben gehad in de Formule 1, dat we een één-twee hadden in Maleisië en nog veertien andere podiumplaatsen hebben behaald", somt Horner op.

Regelgeving

Het verschil tussen Mercedes en Red Bull was met 297 punten in de WK-stand voor constructeurs nog wel heel groot in 2016, maar Horner heeft door de nieuwe regelgeving in 2017 hoop dat het gat gedicht kan worden.

De Formule 1-auto's krijgen volgend jaar bredere vleugels, een grotere vloer en bredere banden, wat zorgt voor meer downforce op de auto en meer mechanische grip.

"We zien de regelveranderingen absoluut als een kans", stelt de Britse teambaas. "Er zijn geen garanties en Mercedes zal ook volgend jaar de grote favoriet zijn, maar we hopen het gat naar hen te kunnen dichten. Hopelijk kunnen we het Mercedes in de loop van het jaar echt lastig gaan maken."

Verstappen en Ricciardo werden zondag in de slotrace in Abu Dhabi respectievelijk als vierde en vijfde afgevlagd. De Australiër eindigde als derde in de WK-stand, zijn Nederlandse teamgenoot werd vijfde.