Nico Rosberg was zondag zeer gelukkig dat hij na 34 jaar in de voetsporen van zijn vader Keke trad door wereldkampioen Formule 1 te worden.

"Ik ben heel trots dat ik hetzelfde heb gepresteerd als mijn vader", aldus Nico Rosberg op het podium van de Grand Prix van Abu Dhabi.

De 31-jarige Duitser pakte de wereldtitel door achter zijn rivaal en teamgenoot Lewis Hamilton tweede te worden in de race op het Yas Marina Circuit. Keke Rosberg was in 1982 de wereldkampioen in de koningsklasse van de autosport.

Diens zoon wist dat hij genoeg had aan een derde plaats in de slotrace en lang leek dat geen enkel probleem.

De Grand Prix van Abu Dhabi in beeld

Opgelucht

Hamilton reed in de slotfase echter niet meer vol door, waardoor Sebastian Vettel en Max Verstappen tot aan de staart van de auto van Rosberg konden komen. De coureur van Mercedes gaf zijn tweede plaats en zijn wereldtitel evenwel niet meer weg.

"Dit was absoluut niet de meest aangename race die ik ooit heb gereden", stelde een opgeluchte Rosberg.

"In het begin moest ik in gevecht met Max en op het eind kwamen Sebastian en Max heel dichtbij. De laatste ronden waren zeker niet prettig. Ik ben blij dat het voorbij is en ik ben dolgelukkig met de titel."

Hamilton

Rosberg vocht de laatste drie seizoenen vaak hevige gevechten uit met Hamilton, de wereldkampioen van 2014 en 2015. Op het laatste podium van 2016 werd de strijdbijl in ieder geval voor even begraven.

"Ik wil Nico natuurlijk feliciteren", zei Hamilton, voordat hij zijn teamgenoot omhelsde. "Ik heb er alles aan gedaan de laatste vier races en meer kan ik niet van mezelf vragen."

"Ik voel me eerlijk gezegd heel goed. Het is een voorrecht om deel uit te maken van dit team. Ik zal vanavond heel veel plezier hebben, feesten met het team en met iedereen. Je kunt niet altijd winnen."