Lewis Hamilton heeft de verhoudingen met zijn teamgenoot Nico Rosberg op scherp gezet in aanloop naar de Grand Prix van Abu Dhabi. De coureur van Mercedes is van mening dat hij de rechtmatige wereldkampioen is.

"Als Nico de titel pakt, betekent dat nog niet dat ik dat ook zo voel. Mijn hart zegt iets anders, namelijk dat ik een goed seizoen heb gedraaid", aldus Hamilton tegen The Telegraph.

De 31-jarige Brit beweert daarmee vooral dat Rosberg de wereldtitel niet helemaal zou verdienen. Zo wist de Duitser in oktober bij de GP van Maleisië flink te profiteren van materiaalpech bij Hamilton, wiens motor vijftien ronden voor het einde ontplofte.

Rosberg pakte daardoor de derde plek en sloeg een gat van liefst 23 punten met zijn rivaal in de WK-stand. Hamilton vindt dat Rosberg vaker wint met behulp van geluk. De drievoudig wereldkampioen refereert aan de GP van Monaco in 2015, toen hij de zege aan Rosberg moest laten door een mislukte laatste pitstop. 

"Ik heb geen behoefte aan een zege die me in de schoot wordt geworpen", zegt Hamilton, die zich de afgelopen twee jaar tot wereldkampioen kroonde. 

"Vorig jaar in Monaco zag ik Nico het hardst juichen om een zege die hij eigenlijk niet had verdiend. Er is niets heldhaftig aan een overwinning waar je niet voor gewerkt heb. Ik wil gewoon winnen omdat ik de beste ben."

Hier liggen de kansen voor Verstappen in Abu Dhabi
Hier liggen de kansen voor Verstappen in Abu Dhabi

Relatie

Teambaas Toto Wolff van Mercedes sprak vrijdag nog zijn bewondering uit voor de relatie tussen Hamilton en Rosberg. Volgens de Oostenrijker is de verstandhouding tussen beide coureurs in de loop der jaren verbeterd.

"Hoe langer je met elkaar werkt, hoe beter je elkaar leert kennen. Tijdens de laatste paar races was er sprake van een rustige sfeer. Dat was goed voor het team. Nico en Lewis hebben er samen aan gewerkt om de auto sneller te maken."

"Dit weekend merk je wel dat de druk behoorlijk toeneemt", aldus Wolff. "Dat is volgens mij vrij normaal voor deze fase van het seizoen. Het zijn nou eenmaal de twee enige kanshebbers voor de wereldtitel."

De Grand Prix van Abu Dhabi wordt zondag om 14.00 uur verreden. Rosberg wist vorig jaar de zege te pakken op het Yas Marina Circuit. Als de Duitser in de top drie eindigt, kroont hij zich tot wereldkampioen.