Max Verstappen racet ook de komende twee jaar met motoren waarop de naam van TAG Heuer staat. Red Bull Racing en de Zwitserse horlogefabrikant verlengden hun samenwerking vrijdag met twee jaar.

"Ik ben heel blij dat we onze samenwerking met TAG Heuer zullen voortzetten", aldus Red Bull-teambaas Christian Horner in Abu Dhabi, waar zondag de laatste race van het huidige Formule 1-seizoen wordt gehouden.

"TAG Heuer en Red Bull zijn beide merken die een passie hebben voor racen en de drive hebben om zaken anders aan te pakken. Dat vormt de basis van onze samenwerking."

In mei werd al bekend dat Renault ook de komende twee jaar de motorenleverancier blijft van Red Bull. Het Franse bedrijf zal bovendien in 2017 en 2018 ook satellietteam Toro Rosso van motoren voorzien. Die renstal rijdt dit jaar met krachtbronnen van Ferrari.

De auto van Verstappen en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo zal volgend jaar officieel de Red Bull Racing-TAG Heuer RB13 heten.

Verstappen over Abu Dhabi en volgend seizoen
Verstappen over Abu Dhabi en volgend seizoen

Renault

Red Bull wordt al sinds 2007 voorzien van Renault-motoren. In die periode won de Oostenrijkse renstal 52 Grands Prix, vier constructeurstitels en vier wereldkampioenschappen met Sebastian Vettel.

In 2015 kwam de relatie tussen de twee partijen echter onder druk te staan omdat Red Bull vond dat de motoren van Renault ondermaats presteerden. De renstal ging op zoek naar een andere motorenleverancier, maar gesprekken met Mercedes, Ferrari en Honda liepen op niets uit.

Red Bull kwam zo toch weer uit bij Renault, maar er werd besloten om de krachtbronnen officieel TAG Heuer-motoren te noemen. Dat leverde succes op, want Verstappen won de Grand Prix van Spanje en Ricciardo was de beste in Maleisië.

Red Bull zal dit  jaar afsluiten op de tweede plaats in de WK-stand voor constructeurs, achter het dominante Mercedes.