Max Verstappen en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo zouden zondag in de Grand Prix van Abu Dhabi een belangrijke rol kunnen spelen in de titelstrijd tussen Nico Rosberg en Lewis Hamilton, maar de Nederlander zegt niet bezig te zijn met de Mercedes-coureurs.

"Voor ons is het vooral belangrijk om een goede kwalificatie te rijden en naar onszelf te kijken", aldus Verstappen na de tweede vrije training op het Yas Marina Circuit tegen Verstappen.nl.

"Mercedes maakt een heel sterke indruk en we weten dat ze in de kwalificatie de motor altijd nog een beetje op kunnen schroeven."

Hier liggen de kansen voor Verstappen in Abu Dhabi
Hier liggen de kansen voor Verstappen in Abu Dhabi

Het verschil tussen WK-leider Rosberg en Hamilton voorafgaand aan de slotrace in Abu Dhabi is twaalf punten, waardoor Rosberg zondag aan een derde plaats genoeg heeft voor zijn eerste wereldtitel.

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner zei eerder deze week dat zijn coureurs weleens een beslissende rol zouden kunnen spelen in de titelstrijd door beiden voor Rosberg te eindigen, maar Verstappen let meer op de Ferrari-coureurs Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen.

"Om hier morgen na de kwalificatie de tweede startrij te bezetten, zal krap worden", stelt de 19-jarige Limburger. "Ferrari is sterk hier, al ben ik ervan overtuigd dat wij ze kunnen verslaan."

Verbeterpunten

Verstappen, die derde werd in de eerste vrije training en vierde in de tweede vrije training, kijkt over het algemeen tevreden terug op zijn vrijdag.

"Het was een positieve dag, maar ik zie nog wel wat verbeterpunten. Onze snelheid in de lange runs was niet slecht en we hebben de balans van de auto redelijk op orde."

Verstappen moest de tweede vrije training wel iets eerder afbreken dan hij gewild had. "We hadden een paar problemen met de auto vandaag, dus het was verstandig om mijn laatste run te stoppen. We kunnen nu de auto checken en ervoor zorgen dat we klaar zijn voor zaterdag."

"Er is niks kapot en er is niks om je zorgen over maken, maar het was gewoon veilig om wat eerder te stoppen", zegt Verstappen in een persbericht van Red Bull. "Het belooft een spannende kwalificatie te worden zaterdag."

De kwalificatie begint zaterdag om 14.00 uur Nederlandse tijd en de race start zondag ook op dat tijdstip.