Ook in 2017 wordt er in Canada een Formule 1-race gehouden. Het circuit Gilles Villeneuve in Montreal is op 11 juni de locatie voor de race.

Op de voorlopige kalender voor 2017 stond aanvankelijk nog een vraagteken achter Canada. De races in Duitsland en Brazilië zijn nog wel onder voorbehoud.

Geplande bouwwerkzaamheden aan het Canadese circuit die voor volgend jaar zouden worden uitgevoerd, zijn vertraagd. Maar na overleg tussen de burgemeester van Montreal Denis Coderre en Formule 1-baas Bernie Ecclestone is er woensdag toch groen licht gegeven voor de race van volgend jaar.

Volgens Coderre zijn de werkzaamheden aan het circuit uitgesteld tot 2019. "Formule 1 is voor mij extreem belangrijk. Het is een van de belangrijkste grote evenementen in de stad", zei de burgemeester op een persconferentie.

1967

De Grand Prix van Canada wordt sinds 1967 verreden. Alleen in 1975, 1987 en 2009 ontbrak Canada sindsdien op de kalender. Volgend jaar rijdt er met de pas 18-jarige Lance Stroll, die onlangs bij Williams tekende, ook weer een Canadees in de Formule 1.

Maandag werd bekend dat de Grand Prix van Maleisië na 2018 van de Formule 1-kalender verdwijnt. De kans is groot dat ook de GP van Singapore in dat jaar niet meer op het programma zal staan, zo liet Ecclestone afgelopen weekend weten.

Komend weekend wordt in Abu Dhabi de 21e en laatste GP van het jaar verreden. De start is zondag om 14.00 uur. Volgend jaar staan er opnieuw 21 races op de kalender.