McLaren heeft in Zak Brown de opvolger gevonden voor Ron Dennis. De commercieel expert gaat aan de slag als directeur bij het Britse Formule 1-team.

Dennis maakte vorige week bekend dat hij na 35 jaar het veld moet ruimen bij McLaren. De 69-jarige Brit ligt overhoop met de overige aandeelhouders.

Zelf heeft Dennis 25 procent van de aandelen van McLaren in handen. Bahrein Mumtalakt Holding (50 procent) en de ondernemer Mansour Ojjeh (25 procent) hebben de rest.

Het team meldt maandag dat de 45-jarige Amerikaan Brown de zaken van Dennis op een nog te bepalen datum volgende maand over zal nemen. 

"In mijn nieuwe rol kan ik mijn passie in autosport combineren met mijn expertise in marketing. Daarbij zullen beide gebieden parallel aan elkaar lopen", aldus Brown in een persbericht van McLaren.

JMI

De Amerikaan is oud-coureur. Hij reed in verschillende klasses, waaronder Formule 3 en FIA GT3. De laatste jaren maakte hij zijn meters in het Brits GT-kampioenschap en langeafstandsraces. 

Brown deed in september een stap terug bij het door hem opgerichte marketingbureau JMI, waarvan hij directeur was.

Dennis was sinds 1981 de baas bij de Britse renstal. Niki Lauda, Alain Prost, Ayrton Senna, Mika Hakkinen en Lewis Hamilton hielpen het team sindsdien aan tien wereldtitels.

McLaren stelde in die periode ook zeven kampioenschappen veilig bij de constructeurs. De laatste jaren slaagt de renstal er echter niet meer in mee te doen om de prijzen.