De Grand Prix van Maleisië verdwijnt na 2018 definitief van de Formule 1-kalender. Het huidige contract met het Aziatische land loopt over twee jaar af en zal niet worden verlengd.

"Als de verbintenis is afgelopen zal er geen Formule 1 meer zijn", bevestigt Nazri Abdul Aziz, minister van Toerisme en Cultuur, maandag.

Het einde van de GP van Maleisië komt niet als een verrassing. De minister van sport, Khairy Jamaluddin, zei vorige maand dat het schrappen van de race op het circuit van Sepang een optie was, omdat de organisatie erg duur is en het geen noodzaak heeft voor het land.

"Het kost ons ongeveer 100 miljoen euro, terwijl de publieke belangstelling afneemt", zei Aziz maandag.

21 races

De GP van Maleisië staat sinds 1999 op de Formule 1-kalender. Sebastian Vettel won liefst vier keer in Sepang. Vorige maand was Daniel Ricciardo de snelste.

De kans is groot dat er een andere race in de plaats zal komen van Maleisië. Dit jaar staan er net als volgend jaar 21 races op het programma. 

Formule 1-baas Bernie Ecclestone zei zondag dat mogelijk ook de Grand Prix van Singapore verdwijnt. De nieuwe eigenaren van de Formule 1 lieten onlangs weten dat ze denken aan een nachtrace in Las Vegas.