Nico Rosberg is al het hele Formule 1-seizoen voorzichtig over zijn titelkansen, maar de Mercedes-coureur kan niet langer ontkennen dat zijn uitgangspositie voor de slotrace van zondag in Abu Dhabi zeer goed is.

"Niets in deze sport is makkelijk en de race van zondag zal dat ook niet zijn", aldus Rosberg maandag op de site van Mercedes. "Maar ik ben altijd sterk geweest op dit circuit, dus ik heb alle reden om veel vertrouwen te hebben."

De 31-jarige Duitser eindigde in de laatste drie Grands Prix als tweede achter Lewis Hamilton, maar in de WK-stand heeft hij nog steeds een voorsprong van twaalf punten op zijn teamgenoot en grote rivaal.

Rosberg heeft daarom zondag in Abu Dhabi genoeg aan een derde plaats om in zijn elfde Formule 1-seizoen voor het eerst wereldkampioen te worden.

"Hoe dichterbij het komt, hoe meer zin ik er in heb", kijkt de zoon van voormalig wereldkampioen Keke Rosberg vooruit naar de Grand Prix op het Yas Marina Circuit. "Ik hoop dat het een flink gevecht wordt en dat de fans een mooie show krijgen aan het eind van het jaar."

Tactiek

Rosberg, die de afgelopen twee jaar tweede werd in de WK-stand achter Hamilton, gebruikt al het hele jaar de tactiek dat hij het alleen maar over de komende race wil hebben. Hij is niet van plan dat te gaan veranderen nu hij heel dicht bij de wereldtitel is.

"Na de vorige Grand Prix in Brazilië grapte ik dat ik het nog steeds race per race wilde bekijken. Maar hoe meer ik erover nadenk, hoe minder gek dat klinkt. Ik moet de komende race benaderen zoals ik elke race benader."

Hamilton

Hamilton weet op zijn beurt dat hij een klein wondertje nodig heeft om voor het derde jaar op rij wereldkampioen te worden in de koningsklasse van de autosport.

"Het is nogal onwaarschijnlijk dat ik de titel ga winnen, wat ik zondag ook doe. Maar ik kan en zal niet opgeven", stelt de Engelsman.

"Ik heb geen perfect seizoen gehad, maar ik zal wat er ook gebeurt trots zijn op mezelf en op iedereen in mijn team. Ik heb de afgelopen vier jaar 31 races gewonnen bij Mercedes, dat is een ongelooflijk aantal."

De Grand Prix van Abu Dhabi begint zondag om 14.00 uur Nederlandse tijd.