Sauber heeft zijn eerste coureur voor 2017 vastgelegd. Marcus Ericsson zal ook volgend jaar uitkomen voor het Zwitserse Formule 1-team.

"Het is geweldig nieuws dat ik nog een jaar voor Sauber kan rijden", aldus Ericsson maandag in een persbericht. "Ik rijd hier nu al twee jaar en voel me zeer thuis bij het team. Ik bedank het team voor het vertrouwen in mij. We hebben hoogte- en dieptepunten beleefd, maar we zijn altijd loyaal aan elkaar gebleven."

De 26-jarige Ericsson debuteerde in 2014 namens Caterham in de koningsklasse van de autosport en is momenteel bezig aan zijn tweede jaar bij Sauber. De Zweed werd vorig jaar achttiende in de WK-stand met negen punten, maar eindigde dit seizoen bij nog geen enkele race in de top tien.

Ericsson heeft goede hoop dat Sauber volgend jaar beter voor de dag zal komen, omdat het team in juli is overgenomen door een groep Zwitserse investeerders.

"Sinds er nieuwe eigenaars zijn, is er een positieve ontwikkeling bij het team, dus ik kijk uit naar een nieuw tijdperk. Ik kan niet wachten voor 2017, waarin we willen klimmen naar het midden van het veld en op regelmatige basis punten scoren."

Nasr

Teambaas Monisha Kaltenborn hoopt ook dat Sauber volgend jaar progressie kan boeken met Ericsson.

"Marcus heeft zich de afgelopen jaar heel goed ontwikkeld en is een echte teamplayer. Volgend jaar start een nieuw tijdperk in de Formule 1 en ik heb er vertrouwen in dat we op Marcus kunnen rekenen om het team weer competitief te kunnen maken."

Sauber meldt dat het de tweede coureur voor volgend jaar binnenkort bekend zal maken. De Braziliaan Felipe Nasr is dit jaar de teamgenoot van Ericsson bij de Zwitserse renstal, maar door problemen met zijn sponsoring is zijn contract nog niet verlengd.

In totaal zijn er nog drie stoeltjes beschikbaar voor het volgende Formule 1-seizoen, want staartteam Manor heeft nog geen enkele coureur voor 2017 bevestigd.

De laatste Grand Prix van dit jaar wordt komende zondag verreden in Abu Dhabi.