Formule 1

Verstappen aast in Abu Dhabi op vierde plaats in WK-stand

Max Verstappen wil zijn tweede seizoen in de Formule 1 in stijl afsluiten door volgende week zondag in de laatste Grand Prix van Abu Dhabi te stijgen naar de vierde plaats in de WK-stand.

De 19-jarige Limburger passeerde met zijn sensationele derde plek in de Grand Prix van Brazilië Ferrari-coureur Kimi Raikkonen in de stand en jaagt nu op diens teamgenoot Sebastian Vettel.

De Duitser heeft als nummer vier een voorsprong van slechts vijf punten op nummer vijf Verstappen.

"Ik ben nog in gevecht voor de vierde plaats in het kampioenschap en hopelijk kan ik daar in de Grand Prix van Abu Dhabi een gooi naar doen", zegt de coureur van Red Bull op zijn website.

Eerder dit seizoen had Verstappen een paar aanvaringen met Vettel, maar volgens de Nederlander zijn er geen problemen meer tussen de twee.

"Onze relatie is goed. We hebben nog met elkaar gebeld en de lucht geklaard. Daar zit geen ongenoegen, het is prima. We zijn coureurs en stappen snel over dat soort dingen heen."

Circuit

Verstappen is wel wat voorzichtig over de kansen in Abu Dhabi. "Hopelijk ligt het circuit ons, maar het is afwachten hoe het zal uitpakken. Ik zie het positief tegemoet, al kan één foutje in een van de vele bochten je ronde verpesten."

De Grand Prix van Abu Dhabi begint volgende week zondag om 14.00 uur Nederlandse tijd. Nico Rosberg strijdt met Mercedes-collega Lewis Hamilton om de wereldtitel. De Duitser staat twaalf punten voor.

Lees meer over:
Tip de redactie