Formule 1

Hamilton houdt geloof in wereldtitel voor cruciale race in Abu Dhabi

Lewis Hamilton blijft erin geloven dat hij volgende week zondag alsnog de wereldtitel kan pakken in de Formule 1. De Brit van Mercedes staat voorafgaand aan de laatste Grand Prix van Abu Dhabi tweede achter WK-leider Nico Rosberg.

Rosberg had afgelopen zondag al wereldkampioen kunnen worden, maar zijn Mercedes-teamgenoot Hamilton won met overmacht de regenrace in Brazilië. Het verschil tussen beide coureurs is twaalf punten.

"Ik ben blij dat ik Nico versloeg met dezelfde auto terwijl hij op zijn limiet rijdt. Hij kon me zondag niet bijhouden", zegt Hamilton in gesprek met Autosport.com. "Het is mooi dat we in ieder geval als team historie blijven schrijven."

Hamilton beseft dat de kans dat hij in Abu Dhabi alsnog zijn derde wereldtitel op rij pakt in de koningsklasse van de autosport minimaal is. Volgens de 31-jarige Brit is zijn teamgenoot Rosberg, die sowieso genoeg heeft aan een derde plaats, goed bezig.

"Nico doet wat hij moet doen. Hij heeft in iedere race de eindstreep gehaald en geen problemen gehad waar ik dat wel had. Ik zit in een moeilijke positie voor de laatste race. Als ik zo rijd als in Brazilië kan ik alsnog met lege handen staan. Maar ik geef niet op, want je weer maar nooit."

Tactiek

Rosberg weet nog niet precies welke tactiek hij wil gebruiken tijdens de race in Abu Dhabi. De Duitser, net als Hamilton 31 jaar oud, kan zijn eerste wereldtitel pakken.

"Ik weet niet wat mijn tactiek wordt. Ik moet daar nog eens goed over nadenken. Ik kom er volgende week donderdag op terug als we in Abu Dhabi zijn", zegt hij. "Het wordt hoe dan ook een moeilijke race. In de Formule 1 gaat niets vanzelf."

De Grand Prix van Abu Dhabi wordt volgende week zondag om 14.00 uur verreden. De Formule 1 strijkt er op donderdag neer.

Tip de redactie