Formule 1

'Grootste nachtmerrie is mechanisch probleem voor Rosberg of Hamilton'

Een mechanisch probleem dat de titelstrijd tussen Nico Rosberg en Lewis Hamilton beslist is de grootste angst bij het team van Mercedes. De twee coureurs van de Duitse renstal strijden over twee weken in Abu Dhabi om de wereldtitel.

Mercedes zal alles in het werk stellen om beide coureurs een zo betrouwbaar mogelijke auto te geven voor de beslissende Grand Prix.

Rosberg verdedigt in Abu Dhabi een voorsprong van twaalf punten op Hamilton. De Duitser heeft aan een derde plaats voldoende om voor het eerst wereldkampioen te worden.

"We moeten ze allebei een een goede auto geven, zodat ze het zelf kun uitvechten", zegt Mercedes-teambaas Toto Wolff tegen Autosport.com. "Het is mijn grootste nachtmerrie dat een mechanisch probleem de strijd zal beslissen."

De WK-stand had er compleet anders uitgezien als Hamilton begin oktober niet was uitgevallen in winnende positie tijdens de Grand Prix van Maleisië. De Brit had dit seizoen vaker te kampen met technische problemen dan Rosberg.

Oppermachtig

Het team van Mercedes is al bijna drie jaar oppermachtig in de Formule 1. Dit seizoen wist het team achttien van de twintig races te winnen.

De afgelopen twee jaar eiste Hamilton de wereldtitel op. Rosberg had zondag de eindzege kunnen pakken bij een overwinning in Brazilië, maar Hamilton bleef zijn teamgenoot ruim voor op het kletsnatte circuit van Interlagos.

"Je kunt in dergelijke omstandigheden eigenlijk geen dubbelslag verwachten, dit was een zeldzame prestatie", vindt Wolff. "Het was een gevaarlijke race, maar Lewis reed foutloos. Ik was erg blij met het resultaat, misschien wel onze beste prestatie van het seizoen."

De Grand Prix van Abu Dhabi op het circuit Yas Marina wordt op 27 november verreden en begint om 14.00 uur Nederlandse tijd. Rosberg en Hamilton kiezen die zondag voor dezelfde soort banden. De concurrenten gaan rijden op zeven sets ultrasofts, twee sets supersofts en vier sets softs

Tip de redactie