De manier waarop Max Verstappen zondag als derde eindigde bij de Grand Prix van Brazilië heeft grote indruk gemaakt op Giedo van der Garde. 

Door een verkeerde beslissing van Red Bull moest Verstappen in de slotfase van de regenrace een extra pitstop maken om weer terug te gaan naar regenbanden. Verstappen viel terug naar een op het oog kansloze zestiende positie, maar vocht zich terug naar het podium.

Volgens Van der Garde was het optreden van Verstappen op het drijfnatte circuit bijzonder. "Hij haalde buitenom en binnendoor in, hij was zo goed bezig. Hij zette echt iedereen te kijk", zegt de voormalig Formule 1-coureur in gesprek met NUsport. "Wat Max deed was super knap en bijzonder."

Verstappen reed in de regen compleet andere lijnen dan de rest van het veld. "Dat heeft hij te danken aan zijn karting-achtergrond", weet Van der Garde.

Van der Garde analyseert indrukwekkende inhaalrace Verstappen
193
Van der Garde analyseert indrukwekkende inhaalrace Verstappen

Regenbanden

"Je leert hier in Nederland al heel jong in de regen te rijden, omdat je hier op die leeftijd niet op regenbanden mag rijden. Daardoor heeft Max een rijstijl gecreëerd waarbij hij constant op zoek is naar de plek met de meeste grip en was hij supersnel."

Zowel vanuit Nederland als het buitenland regende het complimenten aan het adres van de pas 19-jarige Verstappen. "Hij had zelfs een kans gehad om te winnen", vindt Van der Garde.

"Zonder die foute call van het team was hij sowieso tweede geworden. Maar wat hij zondag heeft gepresteerd is misschien wel meer dan een overwinning."

Wereldtitel

Wat Van der Garde betreft is Verstappen volgend jaar één van de kanshebbers op de wereldtitel. Er staan voor 2017 veel veranderingen op het spel in de Formule 1.

Zo krijgen de auto's bredere banden en vleugels, waardoor de auto's zo'n vijf seconden per ronde harder zullen gaan.

"Het is een voordeel voor Max dat er veel verandert. Hij heeft laten zien dat hij dingen die nieuw zijn snel oppakt. Hij weet snel de limiet te vinden, elke keer en heel snel. Dat is zijn grote talent. Ik zeg dat hij volgend jaar wereldkampioen wordt."