Tom Coronel keek zondag vol ongeloof naar de machtige inhaalrace van Max Verstappen in de Grand Prix van Brazilië.

"Het verschil dat hij maakte met andere coureurs was bijna vreemd om naar te kijken", zegt WTCC-coureur en Formule 1-kenner Coronel in gesprek met NUsport.

Hoewel Lewis Hamilton in São Paulo zijn derde overwinning op rij boekte, ging het na afloop vooral over Verstappen. De Nederlander klom in de laatste vijftien rondes van plek zestien naar plek drie op het natte circuit van Interlagos.

"Het is niet zo dat andere coureurs bang waren door het weer", stelt Coronel. "Formule 1-coureurs zitten altijd op hun limiet, ze zijn niet voorzichtig."

"De inhaalslag had echt te maken met de kwaliteit van Verstappen. Hij kent geen angst, zijn lat ligt een heel stuk hoger dan bij andere coureurs."

Coronel denkt te weten waarom de 19-jarige Limburger geen angst heeft. "Opvoeding, gevoel en denkwijze vormen samen de combinatie waarom hij zoveel lef heeft. Ik denk dat de rest van de coureurs stinkend jaloers zijn op wat hij momenteel laat zien."

Total loss

Naast de vele inhaalmanoeuvres, maakte Verstappen ook indruk door zijn auto onder controle te houden toen hij halverwege de race dreigde te spinnen op het rechte stuk richting start/finish.

"Hoe hij de vangrail daar ontweek, was bijzonder om te zien", zegt Coronel.

"Je gaat met meer dan 200 kilometer per uur dwars richting de vangrail. Om de wagen dan weer recht te zetten, is ongelooflijk, geen andere coureur was dit gelukt. Ik ben autocoureur, ik had in dezelfde situatie mijn auto total loss gereden."

Populariteit

Coronel ziet dat de populariteit van Verstappen ook buiten Nederland ongekend groot aan het worden is. "In Brazilië hebben ze het al over de reïncarnatie van Ayrton Senna. Als dat wordt gezegd in een land waar Senna en God op hetzelfde level zitten, zou ik daar als Verstappen zijnde niet meer alleen durven rond te lopen."

De WTCC-coureur ziet wel wat overeenkomsten tussen Verstappen en Senna. "Ze zijn beiden anders dan de rest in hun doen en denken. In combinatie met hun rijstijl mondt het uit in iets fantastisch."

Coronel vindt dat Verstappen zondag zijn beste race in de Formule 1 heeft gereden. "Het resultaat in Spanje was natuurlijk beter, maar racetechnisch was Brazilië beter dan Barcelona", verwijst hij naar de enige overwinning van Verstappen tot nu toe.

"Max werd nu derde, maar heeft hij zoveel mensen ingehaald. Dat zijn de momenten waarop je weer weet waarom je naar Formule 1 kijkt."