Verstappen denkt dat hij alleen bij regen Mercedes kan verslaan

Max Verstappen denkt hij zondag bij de Grand Prix van Brazilië alleen als het regent een kans maakt tegen de coureurs van Mercedes.

"Mercedes is te snel, maar daarna horen wij er te staan", zei de Nederlander van Red Bull Racing vrijdag na de tweede vrije training op Interlagos tegen Verstappen.nl. "Misschien maken we in de regen een kans om ze te verslaan, dus hopelijk valt die zondag. Dat zou het spannend maken."

Tijdens de eerste twee vrije trainingen was er al kans op regen, maar het bleef de hele dag droog in São Paulo. In de zon klokte Verstappen de tweede en de zesde tijd.

Lewis Hamilton, de regerend wereldkampioen van Mercedes, was twee keer de snelste. Hamiltons teamgenoot Nico Rosberg klokte de derde tijd en daarna de tweede tijd.

Positief

Uiteraard was de 19-jarige Verstappen vooral tevreden over zijn eerste sessie. "De eerste vrije training ging erg goed. Daarna hebben we veranderingen aan de auto aangebracht, maar dat pakte niet goed uit voor de korte run in de tweede vrije training."

"Die sessie was niet geweldig. Maar daar zijn de vrije trainingen voor en we wisten het weer om te draaien. De lange run was weer oke, die zag er goed uit. Al met al was de eerste dag hier in Brazilië positief."

Zaterdag worden op Interlagos de derde vrije training (14.00 uur) en de kwalificatie (17.00 uur) verreden. De race begint zondag eveneens om 17.00 uur.

De 31-jarige Rosberg is zondag bij winst van de Grand Prix verzekerd van de eerste wereldtitel in zijn loopbaan. Verstappen is de huidige nummer zes in de WK-stand en heeft nog zicht op plaats vier.

Tip de redactie