Formule 1

Magnussen rijdt volgend seizoen definitief voor Haas

Kevin Magnussen rijdt volgend seizoen voor Haas. De Deense Formule 1-coureur komt over van Renault.

Haas bevestigt vrijdag de overgang, die al langer in de lucht hing, op Twitter. Magnussen wordt teamgenoot van de Fransman Romain Grosjean, die in 2017 aan zijn tweede jaar begint bij de Amerikaanse renstal.

Renault heeft met de Brit Jolyon Palmer en de Duitser Nico Hülkenberg al twee coureurs voor volgend seizoen vastgelegd.

Bij Haas vervangt de 24-jarige Magnussen Esteban Gutiérrez, die nog geen nieuw team heeft gevonden. De Mexicaan is bezig aan zijn derde seizoen in de Formule 1. Na twee jaar bij Sauber stapte hij over naar het Amerikaanse team van eigenaar Gene Haas.

Gutiérrez pakte dit seizoen nog geen punten, terwijl teamgenoot Grosjean veel beter presteert. De Franse coureur heeft al 29 punten. Bij Magnussen staat de teller op zeven punten.

Verder groeien

Haas denkt met Magnussen en Grosjean een sterk team te hebben in 2017. "Kevin heeft tijdens onze zoektocht naar een nieuwe coureur altijd bovenaan onze lijst gestaan", vertelt teambaas Haas. "Hij heeft in korte tijd veel bereikt en met hem en Grosjean kunnen we verder groeien als team."

Ondanks het feit dat Haas niet verder wil met Gutiérrez is hij wel lovend over de 25-jarige coureur. "We bedanken Esteban voor zijn inzet. Hij is van grote waarde geweest voor ons het afgelopen jaar."

Gutiérrez zei op zijn beurt dat hij op een mooie manier afscheid wil nemen van het team. "Er zijn nog twee races te gaan en daarin wil ik volop genieten en zoals altijd tot het uiterste gaan."

Zondag begint Gutiérrez in Brazilië aan zijn voorlaatste race in dienst van Haas. Het seizoen wordt op 27 november afgesloten met de Grand Prix van Abu Dhabi.

Tip de redactie