Ferrari gaat bij de internationale automobielfederatie FIA alsnog in beroep tegen de tijdstraf die Sebastian Vettel anderhalve week geleden in Mexico kreeg, zo meldt de Italiaanse renstal donderdag in een verklaring.

Ferrari zegt te beseffen dat de uitslag niet meer zal veranderen, maar wil toch dat de situatie nog een keer bekeken wordt doordat er "nieuwe elementen aan het licht zijn gekomen".

Viervoudig wereldkampioen Vettel werd in de Noord-Amerikaanse Grand Prix bestraft voor een verdedigende manoeuvre richting Red Bull Racing-rijder Daniel Ricciardo.

Vettel kwam in Mexico als vierde over de finish, maar schoof in eerste instantie door naar plaats drie doordat Max Verstappen een tijdstraf van vijf seconden kreeg voor de manier waarop hij een aanval van de 29-jarige Duitser afsloeg.

Na de podiumceremonie kreeg Vettel zelf echter alsnog een tijdstraf van tien seconden opgelegd, waardoor de podiumplaats achter Lewis Hamilton en Nico Rosberg naar Ricciardo ging.

Verstappen

De Italiaanse renstal hoopt dat er door een nieuwe blik op de actie van Vettel jegens Ricciardo meer duidelijkheid komt over de regels voor defensieve manoeuvres, vooral gezien de voorgeschiedenis.

Ruim een week voor de race in Mexico werden de regels voor verdedigende acties in de remzone namelijk nog aangescherpt in aanloop naar de Grand Prix van de Verenigde Staten. Dat gebeurde na flinke kritiek op de rijstijl van Verstappen.

In de nieuwe regelgeving werd vastgelegd dat een Formule 1-coureur tijdens het remmen niet van zijn lijn mag wijken.