Max Verstappen vindt dat de wedstrijdleiding in de Formule 1 er verstandig aan doet om gescheld en gevloek over de boordradio tijdens races niet uit te zenden op televisie.

Twee weken geleden ging Ferrari-coureur Sebastian Vettel bij de Grand Prix van Mexico over de boordradio flink tekeer tegen Verstappen en racedirecteur Charlie Whiting.

"In de hitte van de strijd kun je soms slechte dingen zeggen", aldus Verstappen op de persconferentie in aanloop naar de Grand Prix van Brazilië. "Stel je voor welke woorden je zou horen als je een microfoon bij een voetballer zou houden tijdens een wedstrijd."

"Als ze zeggen dat wij met vloeken en schelden een slecht voorbeeld zijn voor de jeugdige kijkers, zend het dan niet uit. We rijden op de limiet, de adrenaline is vaak erg hoog. Misschien is het beter om het gewoon niet op tv te laten horen."

Whiting sloot zich aan bij de woorden van Verstappen. "De vraag of we de gesprekken op de boordradio moeten uitzenden, is iets waar we over moeten discussiëren."

In aanloop naar de race van twee weken geleden in Mexico ging Verstappen ook al in op het verkeer over de boordradio. Hij zei toen weinig meer te willen zeggen tijdens de race omdat een uitspraak tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten door mensen als arrogant werd bestempeld.

Regen

De 19-jarige Verstappen hoopt zondag op een regenachtige race Brazilië. In dat opzicht zijn de weersvoorspelligen in São Paulo hem gunstig gezind. Regen is in het voordeel van de auto's van Red Bull Racing ten opzichte van bijvoorbeeld Mercedes.

"Ik probeer altijd te winnen, maar ik heb nog geen wisselende omstandigheden meegemaakt in Brazilië", zei Verstappen. "Alleen op tv heb ik die gezien."

"Zoals altijd zal het interessant worden. Ik heb genoten van de race vorig jaar en hopelijk zal het met wat regen nog interessanter worden. Ik kijk dus uit naar dit weekend.”

Vrijdag zijn de eerste trainingen op het circuit van Interlagos. Zaterdag om 17.00 uur is de kwalificatie en zondag op hetzelfde tijdstip begint de race.