De Indiase renstal Force India heeft Esteban Ocon voor volgend seizoen aangesteld als tweede coureur. Hij wordt teamgenoot van de Mexicaan Sergio Perez.

De 20-jarige Ocon rijdt nu voor Manor Racing, waar hij na de zomerstop de plek overnam van de Indonesiër Ryo Haryanto. Hij was eerder dit seizoen testcoureur bij het team van Renault. Die rol vervulde hij vorig jaar ook al bij Force India.

De Fransman is een protégé van Mercedes, dat de motoren levert aan Force India. Ocon neemt bij de renstal de plek in van Nico Hülkenberg. Die Duitser rijdt volgend seizoen voor Renault. 

Ocon heeft bij Force India een contract voor meerdere seizoen getekend. "Het half jaar bij Manor heeft me waardevolle ervaring opgeleverd. Ik voel me klaar voor deze nieuwe kans", meldde de voormalig kampioen in de Formule 3 en GP3 in een persbericht.

Teameigenaar Vijay Mallya noemt Ocon een "uitzonderlijk talent". "Ik heb geen twijfel dat hij gaat floreren in dit team. We volgen Esteban al jaren en kennen hem natuurlijk al van vorig jaar. Hij wordt een meer dan capabele teamgenoot van Perez."

Ocon moet zijn eerste punt in de Formule 1 nog scoren. Bij Force India behoort dat zeker tot de mogelijkheden. Het team staat vierde in de stand bij de constructeurs. Perez stond bij de Grands Prix van Europa en Monaco zelfs op het podium.