Max Verstappen denkt dat hij zijn agressie op de baan beter kan beteugelen, zodra hij een wagen heeft waar hij wereldkampioen mee kan worden.

De Limburger van Red Bull Racing wordt door zijn collega-coureurs regelmatig met een schuin oog aangekeken vanwege zijn soms wat onbehouwen manier van verdedigen. Vanwege verschillende incidenten is er een regel aangescherpt, waardoor coureurs niet langer van richting mogen veranderen in de remzone.

Met een auto waarmee hij wereldkampioen kan worden, zal Verstappen echter zuiniger omgaan. "Met zo'n wagen hoef je niet constant 105 procent te geven", legt Verstappen uit aan Motorsport. "Dan kan je af en toe iets rustiger aandoen en op adem komen, in plaats van constant te pushen."

De 19-jarige coureur denkt dat hij volgend seizoen om de titel mee kan strijden, als Red Bull hem tenminste een topauto geeft. "Dat denk ik zeker. Je hele mindset verandert zodra je in een kampioenschapwaardige auto rijdt."

Toro Roso

Verstappen geeft toe dat hij nog steeds bezig is met het beter leren kennen van zijn auto. "Het is al meer zoals ik het graag zie, maar je ervaart altijd wel nieuwe dingen op de baan. Soms denk je: 'ah, dit lijkt te werken' en dan ga je daarmee verder."

Zijn band met teamgenoot Daniel Ricciardo is goed, erkent Verstappen. Sowieso stukken beter dan de band die hij met Carlos Sainz bij Toro Rosso had.

Mede door de spanning die er was tussen de Nederlander en de Spanjaard werden de twee eerder dit jaar gescheiden. Verstappen maakte na enkele races de overstap naar Red Bull en won direct de Grand Prix van Spanje.

Dat er frictie was tussen hem en Sainz was logisch, meent Verstappen. "Bij Toro Rosso wil je jezelf constant bewijzen om de stap te maken naar een topteam. Dat zorgt voor wat spanning. Maar zodra je de stap naar het grote team hebt gemaakt, dan ben je er. Dan kan je toewerken naar podiums en zeges. Dat maakt het wat relaxter."

Voor Verstappen en zijn collega's staat zondag de voorlaatste Grand Prix van het seizoen op het programma. De Duitser Nico Rosberg pakt bij een zege op het circuit in het Braziliaanse Interlagos zijn allereerste wereldkampioenschap.

De Grand Prix van Brazilië begint zondag om 17.00 uur.