Max Verstappen heeft na een lang Formule 1-seizoen nog genoeg motivatie voor de laatste twee races van het jaar.

"Het is gek om te bedenken dat we over een paar weken al naar Abu Dhabi gaan voor de laatste race, maar ik kijk ernaar uit om dit jaar op een goede manier te eindigen en om te bouwen naar een nog beter 2017", zegt Verstappen dinsdag op de site van zijn team Red Bull Racing.

De voorlaatste race van het seizoen vindt zondag plaats in Brazilië op het Autodromo José Carlos Pace, beter bekend als Interlagos. Verstappen kijkt uit naar de Grand Prix op het bijzondere circuit met een lengte van slechts 4,3 kilometer.

"De lay-out van het circuit is nogal bijzonder met aardig wat verschil in hoogte en het feit dat we tegen de klok in rijden. Dat zorgt altijd voor een nog leukere uitdaging", aldus de 19-jarige Nederlander.

"Dit circuit heeft ontzettend veel historie en er hebben veel speciale momenten plaatsgevonden, dus dit is echt een van de speciale circuits op de kalender."

Tumultueus

Verstappen eindigde anderhalve week geleden bij de tumultueuze Grand Prix van Mexico als vierde. De Limburger kwam als derde over de finish, maar kreeg na afloop een tijdstraf van vijf seconden vanwege het afsnijden van een bocht.

Sebastian Vettel leek daardoor op het podium te eindigen, maar de Duitser kreeg tien strafseconden opgelegd wegens een ongeoorloofde verdedigende actie ten opzicht van Daniel Ricciardo, waardoor hij als vijfde eindigde.

Vettel (187 punten), diens Ferrari-teamgenoot Kimi Raikkonen (178) en Verstappen (177) strijden in de laatste twee races nog om de vierde plaats in de WK-stand.

Red Bull kan in Brazilië al de tweede plek bij de constructeurs veiligstellen. Het verschil met de nummer drie Ferrari is 62 punten.

'Ecclestone zou Verstappen 100 miljoen moeten geven'
'Ecclestone zou Verstappen 100 miljoen moeten geven'