Enkele uren na het tumultueuze slot van de Grand Prix van Mexico heeft Red Bull Racing op een verlaten circuit een eigen podiumceremonie gehouden. Max Verstappen noemde zijn concurrent Sebastian Vettel 'gefrustreerd en kinderachtig'.

Door tijdstraffen voor Verstappen en Vettel werd Daniel Ricciardo ruim na afloop van de race op Autodromo Hermanos Gordiguez uitgeroepen tot de nummer drie. Verstappen werd als vierde geclassificeerd, Vettel werd vijfde in de uitslag.

Reden voor Red Bull om op het grotendeels lege circuit een feestje te vieren op het podium. Met sombrero's op hun hoofden lieten de coureurs van Red Bull zich toejuichen door medewerkers van hun team.

De slotrondes van de Mexicaanse GP waren hectisch, met een stevige strijd tussen Vettel en de Red Bulls. Kort na de race spraken de coureurs nog oorlogstaal. "Hij is gewoon een gefrustreerde kerel", zei Verstappen in een eerste reactie over Vettel. "Ten eerste schreeuwt hij als een kind over de radio. Dat is gewoon zoals het is: als een kind."

Na de finishlijn stak de kwade Vettel een belerende wijsvinger op naar Verstappen. "Dat is nog kinderachtiger", vond de 19-jarige Nederlander.

Grenzen

Vettel reageerde kalmer dan Verstappen, maar was ook kritisch. "Het is een goede jongen. Hij is snel en zoekt de grenzen op, niet op een negatieve manier."

"Hij is getalenteerd, over het algemeen mag ik hem. Maar van sommige manoeuvres op de baan moet hij nog leren. Uiteindelijk heeft hij van die acties meer hinder dan profijt."

Vettel kreeg een tijdstraf omdat hij tijdens het remmen van zijn lijn afweek en daarmee Ricciardo hinderde. Na klachten van verschillende coureurs werden de regels daarover onlangs aangescherpt.

Ricciardo

"Dit is waar we het de laatste tijd over gehad hebben", zei Ricciardo. "Iedereen klaagt dat Max het doet, maar Sebastian deed het vandaag bij mij."

"Ik ben blij met deze punten, daardoor ben ik nu zeker van de derde plaats in het WK'', zei de Australiër. "Natuurlijk had ik deze derde plaats graag op het podium gevierd met de fans, maar het is niet anders.''

"We verdienden het podium, maar dat is ons afgenomen door bureaucratie'', foeterde teambaas Maurizio Arrivabene van Ferrari.

De volgende Grand Prix wordt op zondag 13 november verreden in Brazilië. Het is de voorlaatste race van het jaar.