Max Verstappen vindt het 'belachelijk' dat hij een tijdstraf heeft gekregen bij de Grand Prix van Mexico. Hij werd bestraft vanwege een akkefietje met Sebastian Vettel en eindigde niet als derde maar als vierde.

"Ik vind dit echt ongelooflijk", zei de 19-jarige coureur van Red Bull Racing bij Ziggo Sport. "Deze straf is belachelijk."

Verstappen verwees naar twee incidenten in de eerste bocht, waarbij zowel Lewis Hamilton als Nico Rosberg rechtdoor schoot. "Zij wonnen er veel meer mee dan ik. Het team is nu bij de stewards, dus het is nu afwachten hoe het afloopt."

Tot het incident reed Verstappen een solide race, waarbij hij zelfs nog even rook aan de tweede plaats van Rosberg. Zijn inhaalactie slaagde echter niet, waarna Vettel zich snel aan de staart van de Nederlander meldde.

Met nog enkele rondes te gaan waagde Vettel zijn poging, waarna Verstappen rechtdoor het gras op schoot en daarmee een bocht afsneed. Hij gaf echter zijn plaats niet af, zoals de reglementen dat wel voorschrijven bij het afsnijden van een bocht.

Krachttermen

De Duitser uitte de nodige krachttermen vanuit de cockpit, waarbij de Ferrari-coureur Verstappen voor het één en ander uitmaakte. 

"De adrenaline gierde op dat moment door mijn aderen", zei Vettel. "Hij ging van de baan af en hij ging vervolgens niet aan de kant. Nu sta ik hier toch, wat een ommekeer. Ik was woest toen ik over de finish reed, maar nu voel ik me geweldig."

Vlak na de finish kreeg de Duitser echter te horen dat hij alsnog naar het podium mocht, omdat Verstappen een tijdstraf van vijf seconden had gekregen. Vettel werd echter niet veel later ook teruggezet vanwege een tijdstraf van tien seconden en eindigde uiteindelijk in de uitslag als vijfde.

Door de actie van Verstappen kwam Vettel in gevecht met Daniel Ricciardo, de teamgenoot van Verstappen bij Red Bull. Daarbij ging de Duitser ook over de schreef, waardoor hij de tijdstraf kreeg. 

Ricciardo was direct na de race duidelijk over de actie van Vettel, die tijdens het remmen van zijn lijn week. "Hij heeft gedaan waar iedereen over klaagt. Hij verdient het niet om het podium te staan."