Formule 1

Hamilton vindt dat pech enige verschil is tussen hem en Rosberg

Lewis Hamilton vindt dat pech met de onbetrouwbaarheid van zijn Mercedes dit Formule 1-seizoen het enige verschil is tussen hem en zijn teamgenoot en WK-leider Nico Rosberg.

"Nico is niet veranderd dit seizoen", aldus Hamilton in gesprek met Sky Sports. "Ik heb een heleboel problemen gehad. Dat is het enige verschil."

De 31-jarige Engelsman troefde in 2014 en 2015 Rosberg af in de strijd om de wereldtitel, maar met nog drie races te gaan heeft de Duitser in het huidige seizoen een voorsprong van 26 punten op Hamilton in de WK-stand.

Rosberg zou zondag bij de Grand Prix van Mexico zelfs al voor het eerst wereldkampioen kunnen worden als hij wint en Hamilton het niet beter doet dan een tiende plaats.

Verschillende Formule 1-volgers vinden daarom dat er een andere, meer volwassen Rosberg in de auto zit dan in afgelopen jaren, maar Hamilton is het daar niet mee eens.

"Als onze auto's het hele jaar even betrouwbaar waren geweest, dan hadden we dezelfde gevechten gehad als vorig jaar en het jaar daarvoor, dus ik zie eigenlijk geen verschil."

Versnellingsbak

De drievoudig wereldkampioen kon dit jaar in meerdere Grands Prix niet het gevecht aangaan met Rosberg door problemen met zijn versnellingsbak of motor. De Duitser staat mede daardoor dit jaar op negen zeges tegenover zeven voor Hamilton.

Rosberg blijft ondanks zijn goede uitgangspositie in de WK-stand echter benadrukken dat hij niet verder wil kijken dan de komende race.

"Dat is een tactiek die hij dit jaar heeft opgepakt en het helpt hem om te focussen op wat hij moet doen", stelt Hamilton. "Verschillende mensen hebben verschillende manieren om met druk om te gaan."

Hamilton en Rosberg rijden zaterdag vanaf 20.00 uur de kwalificatie voor de GP van Mexico. 24 Uur later begint de race op het Autodromo Hermanos Rodriguez.

Video: Waar liggen de kansen voor Verstappen in de Grand Prix van Mexico?

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie