Formule 1

Verstappen ondanks problemen positief over racesnelheid in Mexico

Max Verstappen kende vrijdag problemen met zijn remmen en zijn Red Bull was nog niet snel genoeg op de superzachte banden, maar door zijn goede lange runs hield de Nederlander toch een goed gevoel over aan de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Mexico.

"Er is nog wat werk aan de winkel", meldde de 19-jarige Limburger op Verstappen.nl. "Het ziet er niet verkeerd uit, maar we moeten voor de kwalificatie nog werken aan de balans in de korte runs op de superzachte banden."

"We rijden op een relatief korte baan met veel verkeer. Hier moeten we ook rekening mee houden tijdens de kwalificatie."

"In de lange runs voelde de auto goed aan, heel positief. We kunnen hier mee verder en dat moet ons morgen bij de top van het veld brengen."

Video: Waar liggen de kansen van Verstappen in de Grand Prix van Mexico?

Oververhit

Verstappen moest de eerste vrije training halverwege afbreken omdat zijn achterremmen oververhit waren. Hij kwam daardoor niet verder dan de veertiende tijd.

De coureur van Red Bull Racing noemde het incident met zijn rokende remmen in gesprek met Motorsport.com "ongelukkig".

"Ik reed twee installatieronden en het team zei me dat ik moest pushen, maar je kan eigenlijk niet pushen tijdens een in-lap. Die combinatie zorgde er uiteindelijk voor dat er brand ontstond bij de remmen."

Race

In de tweede vrije training reed de Nederlander sterke tijden in 26 ronden op de mediumbanden, wat een goed teken is voor de race van zondag. Op de superzachte banden moest hij echter wat toegeven op de concurrentie, waardoor hij uiteindelijk de zevende tijd neerzette.

"Door de problemen in de eerste vrije training moest ik in de tweede vrije training nog erg veel met de auto aan het werk. Aan het einde hebben we echter iets veranderd en dat leek erg goed te werken", aldus Verstappen. "De racesnelheid lijkt in orde te zijn."

Zaterdag start de derde vrije training in Mexico om 17.00 uur Nederlandse tijd en de kwalificatie om 20.00 uur. De race begint zondag om 20.00 uur.

Lees meer over:
Tip de redactie