Sebastian Vettel weet dat Ferrari geen favoriet is voor de Grand Prix van Mexico komend weekend. De Duitser hoopt volgend jaar weer mee te strijden om de wereldtitel.

De viervoudig wereldkampioen staat momenteel vierde in de WK-stand, met meer dan honderd punten achterstand op Nico Rosberg en Lewis Hamilton.

De twee coureurs van Mercedes strijden in de laatste drie GP's van het jaar om de wereldtitel. "Het maakt mij niet uit wie van hen er wint", zegt Vettel. "Ik wil zelf altijd winnen. En als dat niet lukt, hoop ik dat Kimi Raikkonen wint, omdat we voor hetzelfde team rijden."

Ferrari wist in 2016 geen enkele race te winnen. "Het wordt lastig, we zijn in Mexico niet favoriet", beseft Vettel dan ook.

"We zijn hier om te knokken en zullen alles doen wat we kunnen voor een goed resultaat. Het slechte nieuws is dat we niet meer meedoen om de wereldtitel. Hopelijk hebben we volgend jaar een nieuwe kans."

Autosportbond FIA voert voor komend seizoen een aantal reglementswijzigingen door, waar de komst van bredere banden de meest opvallende van is. Ferrari en Red Bull hopen de hegemonie van Mercedes te doorbreken. De Duitse renstal domineerde de afgelopen twee jaar de Formule 1 en pakte met Lewis Hamilton twee wereldtitels.

Video: 'Ferrari heeft iets goed te maken in Mexico'

Vettel: 'Ferrari heeft iets goed te maken in Mexico'
Vettel: 'Ferrari heeft iets goed te maken in Mexico'

Mexico

Vettel kijk ernaar uit om in Mexico te racen. "We hebben hier nog wat goed te maken, want vorig jaar haalde geen van de Ferrari's de finish."

"De sfeer in Mexico was fantastisch. Laten we hopen op een goed weekend."

Met Sergio Perez en Esteban Gutierrez zijn er twee Mexicanen actief in de Formule 1. "Het is een groot land met een passie voor autosport", zegt Vettel. "Dus ik neem aan dat er veel kinderen met talent zijn."

De Grand Prix van Mexico begint zondag om 20.00 uur Nederlandse tijd.