Lewis Hamilton heeft ook na zijn zege in de Grand Prix van de Verenigde Staten de prolongatie van zijn wereldtitel niet in eigen hand. De Brit kijkt desondanks vol vertrouwen uit naar de komende drie Grands Prix.

"Op het moment dat je opgeeft, heb je verloren", zegt Hamilton op de website van zijn team Mercedes. "Ik zal nooit opgeven en dat ben ik ook nu niet van plan. Er zijn nog veel punten te verdienen en alles is nog mogelijk."

Hamilton won zondag de GP van de Verenigde Staten, maar omdat Nico Rosberg tweede werd, verkleinde de Brit zijn achterstand met slechts zeven punten. Rosberg heeft nog een marge van 26 punten voor de laatste drie races.

Zelfs als Hamilton die resterende GP's allemaal wint, heeft hij prolongatie van de wereldtitel niet in eigen hand. Drie tweede plaatsen voor Rosberg volstaan voor een kampioenschap voor de Duitser. Als Rosberg één keer tweede en twee keer derde wordt, is Hamilton met drie zeges wel wereldkampioen.

50e zege

Hamilton behaalde met zijn overwinning in The Circuit of the Americas een kleine mijlpaal. "Het was geweldig om eindelijk mijn 50e zege in de Grand Prix te boeken, zeker omdat ik een paar moeizame weekenden achter de rug had", doelt hij op vijf races zonder overwinning.

"Ik heb met een positief gevoel hard doorgewerkt en wilde niet stil blijven staan bij het verleden. Ik wist dat de resultaten uiteindelijk niet uit zouden blijven."

Komend weekend in Mexico kan Hamilton zijn eerste slag slaan in de strijd om de wereldtitel. "Het wordt een grote uitdaging, want de baan in Mexico kan erg glad zijn en door de hoge ligging van de baan heb je weinig downforce."

"In Mexico heb je misschien wel het beste publiek dat ik ooit heb gezien. Vorig jaar zaten de tribunes hier op vrijdag al stampvol. In Austin bij de GP van de Verenigde Staten zag ik al Mexicaanse vlaggen met mijn naam erop. Hopelijk zullen ze me komend weekend ook weer steunen."

Rosberg

Rosberg kan zondag de wereldtitel al veroveren. Dan moet de Duitser winnen in Mexico Stad en mag Hamilton niet bij de eerste negen eindigen.

"Het is mijn doel om hier te winnen, net als elke andere race", stelt de Duitser. "Natuurlijk is de titelstrijd op het eind van het jaar erg spannend."

"Maar mijn benadering is heel spimpel. Er zijn in een raceweekend allerlei dingen die kunnen gebeuren waar je geen invloed op hebt. Je kunt je het best focussen op de dingen die je wel in eigen hand hebt."

Rosberg won de race in Mexico vorig jaar, kort nadat Hamilton de wereldtitel had veroverd. "Het circuit heeft wat weg van een kartbaan, vanwege alle krappe bochten. Het geluid bij de tribunes is echt geweldig. Het was een van de mooiste momenten van mijn carrière om daar vorig jaar op het podium te staan. Dat wil ik nog een keer beleven."

De Grand Prix van Mexico begint zondag om 20.00 uur Nederlandse tijd.