Nico Rosberg beseft dat hij zich komend weekend bij de Grand Prix van Mexico kan verzekeren van zijn eerste wereldtitel in de Formule 1.

"Natuurlijk ben ik me daarvan bewust, dat rekensommetje kan iedereen maken", zei Rosberg, die zondag in de Verenigde Staten als tweede finishte achter Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton.

De 31-jarige Rosberg heeft met nog drie races te gaan 331 punten. Hamilton staat op 305. Als de Duitser in Mexico zegeviert en de Brit pakt maximaal één punt, is de strijd om de titel beslist. Rosberg is echter niet van plan dingen anders te gaan doen nu de wereldtitel dichtbij is.

"Ik ga mijn aanpak niet veranderen. Ik ga gewoon voor de winst in Mexico, zoals altijd. We zien het wel."

In de VS reed Rosberg geen moment aan kop, maar met de tweede plaats hield hij de schade wel beperkt. "De tweede plek is oké, al wilde ik natuurlijk winnen. Dat zou fantastisch zijn geweest. Maar goed, dan moet dat in Mexico maar gebeuren."

Hamilton

Hamilton besefte op zijn beurt dat het lastig wordt om voor de derde keer op rij wereldkampioen te worden. "Maar het gevecht gaat verder. Hopelijk kan ik volgende week weer toeslaan", zei hij na zijn zege op het Circuit of Americas.

De Britse coureur was blij dat hij na slechts twee zeges in de laatste zeven Grands Prix weer eens foutloos naar winst reed, zeker omdat hij tijdens de race dacht hij het niet ging redden.

“Het is fijn om weer een keer zo'n weekend te hebben. Mijn start was top. Na alle ups en downs van de afgelopen tijd was dat heel lekker. Vervolgens vreesde ik iedere ronde dat er iets kapot zou gaan aan mijn auto.”

"Omdat ik vorige maand in Maleisië uitviel terwijl ik aan kop reed, ging ik niet altijd vol gas. Ik wilde de motor sparen en was opgelucht toen ik over de finish reed. Dit was de langste middag uit mijn loopbaan."