Max Verstappen baalt ervan dat hij zondag door motorproblemen na dertig ronden de strijd moest staken bij de Grand Prix van de Verenigde Staten. Voor de Nederlander zat de race Circuit of the Americas vol tegenslag.

"Dit is jammer. Ik had hier graag punten gepakt, zeker omdat Kimi Raikkonen ook is uitgevallen", doelde Verstappen tegen Ziggo Sport op de strijd met de Fin van Ferrari om de vijfde plek in het WK-klassement.

De 19-jarige Verstappen werd al snel geconfronteerd met problemen. "Eerst had ik veel onderstuur. Dat probleem werd opgelost, maar toen kwam ik achter Nico Rosberg te zitten. Ik moest aanvallen, maar hem kwam ik niet voorbij. Toen mijn linkervoorband zwaar beschadigd raakte, werd het nog moeilijker om te volgen.'"

Vervolgens maakte de coureur van Red Bull een volledig mislukte pitstop. Hij dacht dat hij naar binnen was geroepen door de teamleiding, maar dat bleek niet het geval. Daardoor moesten de monteurs in allerijl alsnog aan de slag. Via de boordradio verontschuldigde Verstappen zich direct.

"Die pitstop was verschrikkelijk, dat was een enorm misverstand", zei Verstappen tegen De Telegraaf. "Maar ik had daarna wel het idee dat de race nog niet verloren was. Ik zat er gelijk weer op."

Video: Bekijk hier de samenvatting van de race

Gehakkel

Niet veel later was de race voor Verstappen alsnog ten einde. Zijn motor hield ermee op vanwege problemen met zijn versnellingsbak. "Ik hoorde ineens gehakkel en dacht: dit is niet goed en besloot de auto stil te zetten. Doorrijden had geen zin meer."

Op het moment van uitvallen lag Verstappen op de zesde plek in de race, die gewonnen werd door Lewis Hamilton van Mercedes. De Limburger ging in de VS voor zijn derde podiumplaats op rij.

"Met de snelheid zat het goed, daar lag het niet aan. Maar door alle problemen heb ik geen moment mijn eigen race kunnen rijden. Dat moet volgende week dan maar weer gebeuren."

Komend weekend staat de Grand Prix van Mexico op het programma. Er volgen ook nog Grands Prix in Brazilië en Abu Dhabi.