Max Verstappen gaat niets veranderen aan zijn rijstijl, nu de internationale autosportbond FIA de regels heeft aangescherpt die gelden voor afwijken van de lijn tijdens het remmen.

Zijn collega's uitten zaterdag tijdens de coureursvergadering flinke kritiek op de 19-jarige coureur van Red Bull, die twee weken geleden bij de Grand Prix van Japan nog bij een incident met Lewis Hamilton was betrokken.

Er wordt voortaan strenger gekeken naar of een auto op een potentieel gevaarlijke manier wordt bestuurd en of een coureur op een abnormale manier van de lijn afwijkt.

De FIA heeft aan de regels toegevoegd dat als een coureur tijdens het remmen een manoeuvre maakt die ervoor zorgt dat een andere coureur moet uitwijken, deze als gevaarlijk wordt beschouwd en wordt gerapporteerd.

"Ik denk dat het goed is dat duidelijker is wat wel mag en wat niet mag", reageerde Verstappen. Hij zei ook zijn rijstijl niet aan te gaan passen. "Dat denk ik niet, nee."

"Eerst stond in de regels dat je naar de binnenkant van de bocht mocht tijdens het remmen, nu niet meer. We zullen wel merken op wat voor manier dat invloed op de wedstrijd gaat hebben."

Plek vier

Verstappen start zondag bij de Grand Prix van de Verenigde Staten vanaf plek vier. Daarover is hij niet geheel tevreden. "Ik verloor veel tijd in de laatste bocht vanwege overstuur."

De Limburger begint de race op het Circuit of the Americas wel op een hardere band dan zijn teamgenoot Daniel Ricciardo, die als derde van start gaat.

"Dat betekent andere strategieën en opties om zowel aan te vallen als te verdedigen. Mercedes heeft laten zien erg sterk te zijn, dus het wordt moeilijk om die te passeren."

De Grand Prix van de Verenigde Staten begint zondag om 21.00 uur.

Video: Hier liggen de kansen voor Verstappen in de GP van Amerika