Daniil Kvyat rijdt ook komend seizoen in dienst van Scuderia Toro Rosso. De 22-jarige coureur heeft zijn contract met één jaar verlengd, zo maakt de Italiaanse renstal zaterdag bekend.

De contractverlenging van Kvyat betekent dat beide stoeltjes bij Toro Rosso vergeven zijn. Eerder dit jaar werd al bekend dat Carlos Sainz zijn contract verlengde bij het opleidingsteam van Red Bull Racing. 

"Ik wil Red Bull, Helmut Marko en het team bedanken voor het vertrouwen dat ze mij hebben gegeven sinds mijn terugkeer bij Toro Rosso eerder dit jaar. Ik kijk ernaar uit om de samenwerking in 2017 voort te zetten en leg de lat hoog", aldus Kvyat op de website van Toro Rosso.

Kvyat begon dit seizoen bij Red Bull, maar werd na vier races teruggezet naar Toro Rosso ten faveure van Max Verstappen. In de WK-stand staat de Rus op de veertiende plek met 25 punten.

Zijn beste prestatie bij Toro Rosso dit seizoen was een negende plek in Maleisië. In Spanje en Groot-Brittannië reed hij naar de tiende plaats,

Sainz

Ook Sainz is blij dat Kvyat langer blijft. "Met alle veranderingen in de Formule 1 in 2017 is het fijn om te weten dat Daniil en ik teamgenoten blijven bij Toro Rosso. We racen al sinds 2010 samen en kunnen dan ook heel goed samenwerken."

Toro Rosso is het vijfde team dat zijn twee rijders voor het komende seizoen heeft vastgelegd. Bij Williams, Sauber en Manor moeten beide coureurs nog bevestigd worden. Haas F1 en Renault hebben nog één stoeltje onbezet.