Max Verstappen heeft in de tweede vrije training voor de Grand Prix van de Verenigde Staten de vijfde tijd gereden. De Nederlandse Red Bull-coureur klokte vrijdag op het Circuit of The Americas in Austin een rondje van 1.38,258 minuten.

Nico Rosberg was met 1.37,358 de snelste van het hele veld. Lewis Hamilton, eerder op de dag ongenaakbaar in de eerste vrije training, reed de derde tijd.

Daniel Ricciardo, de ploeggenoot van Verstappen bij Red Bull, werd tweede en nestelde zich daarmee knap tussen de twee Mercedes-coureurs in.

Verstappen zette vroeg in de tweede training zijn snelste ronde neer. Later had de 19-jarige Nederlander moeite met zijn banden.

Video: Hier liggen de kansen voor Verstappen in de GP Amerika

Derde

Verstappen was in de eerste vrije training nog als derde geëindigd. Toen moest hij alleen Hamilton en Rosberg voor zich dulden.

Ondanks zijn vijfde plaats gaf de Red Bull-coureur in de tweede vrije training maar 0,900 seconden toe op de snelste tijd van Rosberg. Dat was veel minder dan de 1,951 seconden achterstand op Hamilton in de eerste training.

De derde vrije training en de kwalificatie zijn op zaterdag. Op zondag wordt er voor de WK-punten gereden.

Vertrouwen

"Het ging niet slecht vandaag", liet Verstappen na afloop van de eerste trainingsdag weten op zijn website. "Mijn korte run ging niet fantastisch, dus ik besloot om veel afstellingen terug te laten zetten zoals die tijdens de eerste vrije training waren."

"Daarom duurde het wat langer voor ik weer de baan op kon. Tijdens de lange run ging alles prima, dus ik ben vol vertrouwen voor zaterdag."

Verstappen onderstreepte het belang van de snellere bochten in de eerste sector en de langzamere bochten in de tweede en derde sector op het circuit.

"We rijden daarom met veel downforce. Het zal moeilijk worden om het gevecht met Mercedes aan te gaan, maar we gaan ons best doen en zien wel waar we eindigen. Uiteraard proberen we zondag het podium weer te halen, maar het is nu eerst belangrijk om zaterdag een goede kwalificatie te rijden."