'17-jarige Stroll vervangt volgend seizoen Massa bij Williams'

Williams heeft een akkoord bereikt met de 17-jarige Lance Stroll als opvolger van Felipe Massa, die na veertien jaar bezig is aan zijn laatste seizoen in de Formule 1.

De handtekeningen zijn al gezet, maar het nieuws zal begin november pas naar buiten worden gebracht, meldt Motorsport.com vrijdag.

Stroll, die op 29 oktober zijn achttiende verjaardag viert, werd al langere tijd in verband gebracht met Williams. De Canadees, wiens vader miljardair is, geldt als een groot talent en werd dit jaar kampioen in de Formule 3.

Naast het vastleggen van Stroll zou Williams akkoord zijn met Valtteri Bottas over een contract voor volgend seizoen. De 27-jarige Fin rijdt al vier jaar voor het Britse team.

Alcohol

Stroll wordt de jongste coureur in de Formule 1 sinds Max Verstappen in 2015 als 17-jarige zijn debuut maakte voor Toro Rosso. Tegenwoordig moet een coureur minimaal achttien jaar zijn om te mogen racen in de koningsklasse.

Williams zou wachten met het presenteren van het team voor 2017 omdat de Britten met Martini een sponsor hebben die alcoholische drank produceert. De renstal en het merk willen geen risico's nemen met Stroll als minderjarige coureur.

Tip de redactie