Autosport

Webber stopt na dit jaar met racen

Voormalig Formule 1-coureur Mark Webber stopt aan het eind van dit jaar met racen. De zes uur van Bahrein volgende maand wordt de laatste race van de 40-jarige Australiër.

"Ik zal de pure snelheid en de competitie missen, maar ik wil de autosport verlaten op het moment dat ik nog aan de top sta", zegt de 40-jarige Webber donderdag in een verklaring. De Australiër rijdt dit seizoen voor Porsche in de FIA World Endurance Championship.

Webber reed van 2002 tot en met 2013 in de Formule 1. In dienst van Red Bull Racing eindigde hij drie keer als derde in de WK-stand (2010, 2011 en 2013). In 2009 won hij op de Nürburgring zijn eerste Grand Prix en er volgde nog acht zeges.

In de eerste jaren van zijn loopbaan was Webber minder succesvol bij Minardi, Jaguar en Williams.

Ambassadeur

Webber gaat na zijn laatste race aan de slag als ambassadeur van Porsche. "Ik kijk uit naar dat nieuwe hoofdstuk in mijn leven", schrijft hij.

Vorig seizoen werd Webber namens het Duitse merk wereldkampioen in het World Endurance Championship. Hij kwam ook in actie bij de 24 uur van Le Mans en werd daar tweede.

Voordat Webber op 19 november aan zijn laatste race begint, komt hij nog in actie in Fuji (16 oktober) en Shanghai (6 november).

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie