Formule 1

Teambaas Vasseur bevestigt dat Hülkenberg optie is voor Renault

Nico Hülkenberg geldt als een van de topkandidaten om in 2017 voor Renault te gaan racen in de Formule 1, bevestigt teambaas Frederic Vasseur.

De stoeltjes bij de Franse renstal worden dit jaar bemand door Kevin Magnussen en Jolyon Palmer, maar Renault zou voor volgend seizoen graag in zee gaan met de ervaren Hülkenberg (29).

"Maar er is nog niets rond", stelt Vasseur in gesprek met het Franse Canal+. "Hülkenberg is een van de opties, net als twee of drie anderen."

Volgens het doorgaans goed ingevoerde Autosport.com zouden beide partijen al een akkoord naderen. Vasseur hecht zelf weinig waarde aan dat soort speculaties. "Volgens de berichten hebben al zoveel coureurs bij ons getekend dat we beter een voetbalclub kunnen beginnen dan een Formule 1-team", grapt de Fransman.

Ocon

Hülkenberg reed dit seizoen 54 punten bij elkaar in dienst van Force India en beschikt nog over een doorlopend contract bij het Indiase team, maar de Duitser zou daar onderuit kunnen als hij dat wil.

Naast Hülkenberg zou ook Manor-coureur Esteban Ocon op de verlanglijst staan bij Renault. De Fransman is onderdeel van het opleidingsteam van Mercedes.

Vasseur ziet wel wat in een Duits-Frans duo. "Dat zou interessant kunnen zijn. Maar dat geldt ook voor een Fin met een Belg of een Duitser met een Rus."

Renault bezet momenteel met acht schamele punten de negende positie in het constructeursklassement. Het beste resultaat was de zevende plek van Magnussen in Rusland.

Op 23 oktober staat op het Circuit of the Americas in de Verenigde Staten de eerstvolgedne Grand Prix op het programma.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie