Daniel Ricciardo is zeer te spreken over de ontwikkeling die Red Bull Racing dit seizoen doormaakt en is blij met Max Verstappen als teamgenoot.

"Met ons constante niveau helpen Max en ik ook het team. We halen het beste uit elkaar en rijden allebei op een behoorlijk hoog niveau", aldus de Australische winnaar van de Grand Prix van Maleisië dinsdag tegenover Autosport.com.

Verstappen maakte in het Aziatische land het feestje van de Oostenrijkse renstal compleet door als tweede over de finish te komen. Ook hij is verguld met de samenwerking met Ricciardo.

"We hadden gelijk een goede connectie. Het is goed om met hem samen te werken. Daniel is heel open. We delen alles en dat komt onze prestaties ten goede", laat de Nederlander, die begin mei werd overgeheveld van satellietteam Toro Rosso naar Red Bull, weten.

Updates

Ricciardo is van mening dat hij sinds zijn overstap naar Red Bull in 2014 niet in een betere auto heeft gereden dan nu het geval is. "Misschien helpt onze feedback daarin ook een handje, maar alle updates van de wagen lijken in de goede richting te gaan."

"Sinds ik voor Red Bull race is het op dat gebied niet eerder zo goed gegaan. Heel veel dingen die we hebben gebruikt of in de auto hebben verwerkt, werken."

Mede door de één-twee in Maleisië is Red Bull in de WK-stand voor constructeurs inmiddels opgeklommen naar de tweede plaats, achter het ongenaakbare Mercedes. Met nog vijf wedstrijden voor de boeg bedraagt de voorsprong op nummer drie Ferrari 46 punten.