Max Verstappen heeft er na de vrije trainingen en de kwalificatie vertrouwen in dat hij het Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg zondag lastig kan maken in de Grand Prix van Maleisië.

"Ik denk dat we in de lange runs heel dicht bij Mercedes zitten, dat is positief", zei een tevreden Verstappen zaterdag tegen Ziggo Sport nadat hij achter Hamilton en Rosberg de derde tijd had neergezet in de kwalificatie.

De 19-jarige Limburger hoopt in de race een klein voordeeltje te hebben omdat hij in Q1 op de mediumband reed en daardoor nog een setje zachte banden meer heeft dan de coureurs van Mercedes.

"Zo houden we in ieder geval alle opties open. Wat we precies gaan doen, hangt onder meer af van de temperatuur. We beginnen op de zachte band, in de race beslissen we wat we daarna gaan doen."

"De balans op de zachte band was in ieder geval goed, al moet ik zeggen dat het op de andere compounds ook prima ging."

Start

In de vorige drie races kwam Verstappen door problemen met zijn Red Bull bij de start niet in de buurt van een top drie-klassering. Hij wilde zaterdag daarom het woord 'podiumplek' nog niet in de mond nemen.

"Ik ga helemaal niks zeggen over het podium", glimlachte de Nederlander. "We moeten eerst de start afwachten. Alle teststarts gingen tot nu toe goed, maar dat was de vorige keer ook zo. We zullen zien hoe het morgen gaat."

Verstappen concludeerde op de persconferentie na de kwalificatie wel dat tot zijn tevredenheid alle veranderingen aan zijn auto na de Grand Prix van Singapore tot nu goed hebben uitgepakt in Maleisië.

"Het hele weekeinde verloopt positief voor ons. De veranderingen na Singapore lijken gelukkig allemaal te werken. We zitten niet ver achter Mercedes, dus het kan een mooie race worden. Ik kijk ernaar uit."

De Grand Prix van Maleisië start zondag om 9.00 uur Nederlandse tijd.