Sergio Perez heeft zaterdag na de kwalificatie voor de Grand Prix van Maleisië bevestigd dat hij ook in 2017 voor Force India zal rijden.

"Ja, het contract is ondertekend", zei Perez tegen Canal +. "Ik ben heel blij dat ik ook volgend jaar voor Force India zal uitkomen."

De Indiase Formule 1-renstal had een optie om de 26-jarige Mexicaan ook volgend jaar voor het team te behouden, en in juli zei teambaas Vijay Mallya al dat zowel Perez als teamgenoot Nico Hülkenberg zou blijven, maar de deal met Perez was nog niet officieel gemaakt.

De voormalig coureur van Sauber en McLaren werd de laatste weken daarom gelinkt aan verschillende teams, vooral Renault en Williams.

Perez begint volgend seizoen aan zijn vierde jaar bij Force India. Hij is momenteel bezig aan zijn beste jaar, met derde plekken in Monaco en Baku en een achtste plaats in de WK-stand.

Twaalf van de 22 Formule 1-stoeltjes voor volgend jaar zijn nu officieel vergeven. Bij Williams, Renault, Sauber en Manor moeten beide coureurs nog bevestigd worden, terwijl Toro Rosso en Haas F1 nog één rijder moeten vastleggen.