Formule 1

Verstappen klokt vijfde tijd in tweede training Maleisië

Max Verstappen heeft vrijdag tijdens de tweede vrije training in Maleisië de vijfde tijd neergezet. Lewis Hamilton was in zijn Mercedes de snelste.

Verstappen noteerde een snelste rondetijd van 1.36,037. Daarmee was de vrijdag 19 jaar geworden coureur negen tienden sneller dan tijdens de eerste oefensessie, waarin hij de zevende tijd realiseerde.

Hamilton was in 1.34,944 ruim een seconde sneller dan de Nederlander. Ook Nico Rosberg van Mercedes en Ferrari-coureurs Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen waren rapper dan Verstappen.

Daniel Ricciardo, teamgenoot van Verstappen bij Red Bull Racing, kwam niet verder dan de achtste tijd. Hij was drie tienden trager dan de Nederlander.

De Deen Kevin Magnussen kwam 'gewoon' in actie in de tweede training. De monteurs van zijn team Renault kregen het voor elkaar zijn auto tijdig te herstellen. De bolide van Magnussen was door een lekkage bij de brandstoftoevoer in de eerste training in de brand gevlogen.

Rechte stukken

Verstappen was na de training vooral tevreden met de snelheid van zijn auto op de lange rechte stukken. "Het tempo op de zachte banden was redelijk in orde, maar er valt nog wat meer tijd uit te halen. Met de snelheid in de lange runs ben ik erg blij."

"De wagen deed precies wat ik wilde. Ik kon de auto lekker de bocht in smijten zoals ik graag doe en hield evengoed nog een hoog tempo aan. Dat is erg positief", zegt Verstappen op zijn website.

Ricciardo

Ricciardo stelde voorafgaand aan de oefensessie dat Verstappen hem beter heeft gemaakt. "Ik ben door zijn komst duidelijk beter gaan presteren", zegt hij op de website van de Formule 1.

Ricciardo was direct onder de indruk van zijn nieuwe teamgenoot. "Al in de eerste training zag ik hem tot het uiterste gaan."

"Ik dacht dat ik het wel aardig deed, maar toen Max kwam wist ik beter. Ik heb echt een stap extra moeten zetten.''

Uitdaging

Ricciardo liet zich aanvankelijk aftroeven door Verstappen en eindigde een aantal races achter de Limburger, maar in de laatste vier races presteerde Ricciardo telkens beter dan zijn teamgenoot. In de vorige race, in Singapore, was hij zelfs dicht bij de overwinning.

"Ik ben teamgenoot geweest van viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel en wist toen ook dat ik het beter moest doen dan hij om mijn carière in de Formule 1 veilig te stellen."

"Nu is het de grote uitdaging het beter te doen dan Max en daarvoor heb ik heel wat extra werk moeten verzetten.''

Zaterdag is om 8.00 uur Nederlandse tijd de derde vrije training in Maleisië, om 11.00 uur gevolgd door de kwalificatie. Zondag om 09.00 uur begint de race.

Lees meer over:
Tip de redactie