Verstappen denkt dat team oplossing voor slechte starts heeft gevonden

De mindere starts van Max Verstappen moeten vanaf de Grand Prix van Maleisië verleden tijd zijn. Volgens de coureur van Red Bull heeft zijn team een oplossing voor de problemen gevonden.

De laatste drie races ging het voor Verstappen steevast in de eerste meters fout. In Spa-Francorchamps, Monza en Singapore kostte een slechte start hem telkens enkele plaatsen.

Volgens de coureur, die vrijdag 19 jaar oud wordt, zijn er inmiddels aanpassingen aan zijn koppeling gedaan. "Ik denk dat we een oplossing hebben gevonden", zei de Limburger tegen Motorsport.com voor de Grand Prix van Maleisië, die zondag wordt verreden.

"Natuurlijk moeten we het op de baan nog allemaal checken, kijken of we de koppeling betrouwbaar kunnen maken. We hebben in ieder geval alles geprobeerd."

Volgens Verstappen was er steeds een andere reden waarom het misging bij de start. "Een verkeerde start kan gebeuren, bij de tweede bereik je je limiet al en een derde is natuurlijk helemaal niet goed. Maar het team is er bovenop gaan zitten en hopelijk is het gefixt voor de volgende race."

Mogelijk speelde in de laatste race mee dat Verstappen al van tevoren wist dat er een probleem met zijn koppeling was. "Ik probeerde het te verhelpen, maar dat lukte niet. Als niemand me wat had gezegd, was ik misschien normaal gestart."

Tip de redactie