Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Jenson Button

Formule 1 Button had nooit verwacht 300 Grands Prix te zullen rijden

Jenson Button rijdt dit weekend in Maleisië de 300e Grand Prix uit zijn loopbaan. De oud-wereldkampioen had nooit verwacht dat aantal te zullen halen in de Formule 1.
Door NU.nl

"Toen ik in 2000 begon, vroeg mijn vader me hoe lang ik verwachtte te zullen racen. Toen ging ik ervan uit op mijn 30e te zullen stoppen'', zei de 36-jarige Brit donderdag.

"Ik weet nog toen Rubens Barrichello het aantal van 300 haalde. Dat voelde als een ongelooflijk aantal. Ik had echt het idee dat ik dat nooit zou volhouden. Maar nu zit ik hier, klaar voor mijn 300e race. Je wordt echt opgezogen door de Formule 1. Zo lang je blijft presteren, laat het je niet los."

Button kent een loopbaan van ups en downs, met de wereldtitel in 2009 als absoluut hoogtepunt. "Dat soort goede herinneringen moet je koesteren, want je weet nooit hoe lang zoiets duurt."

Aan de GP van Maleisië bewaart Button goede herinneringen. Hij won de race in 2009, al kreeg hij destijds maar de helft van de punten omdat de wedstrijd voortijdig werd afgevlagd. "Maar het is ook de plek waar ik in 2004 mijn eerste podium scoorde. Ik heb hier veel herinneringen liggen."

De Brit maakt na dit seizoen bij McLaren-Honda plaats voor de Belg Stoffel Vandoorne, al is het niet uitgesloten dat Button ooit nog een Grand Prix voor de Britse renstal rijdt. Hij blijft als reservecoureur aan McLaren-Honda verbonden.


Lees meer over:

Formule 1Jenson Button

Aanbevolen artikelen