Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, vindt dat Max Verstappen de kritiek op hem moet negeren. 

Vooral na de Grand Prix van België kwam er kritiek op Verstappen wegens zijn agressieve rijstijl ten opzichte van Kimi Raikkonen. Racedirecteur Charlie Whiting van autosportbond FIA waarschuwde Verstappen in een gesprek dat hij een slechte naam riskeerde, tenzij hij rustiger aan zou doen.

Horner zegt in een interview met Autosport dat hij Verstappen niet hoeft te beschermen voor de kritiek. "Het hangt ervan af of de kritiek terecht is, 99 procent is dat niet."

"Dan kun je het beter negeren en doorgaan met je werk. De enige reden waarom hij aandacht krijgt, is vanwege zijn prestaties."

"Hij is nog een jonge kerel", stelt Horner. "Hij zal nog vreemde fouten gaan maken, maar hij leert snel. Dat is deel van zijn ontwikkeling en zijn leerproces."

"We hebben dit keer op keer gezien bij exceptioneel getalenteerde coureurs, die altijd kritiek kregen als ze zich begonnen te tonen. Zo ging het ook bij Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, Fernando Alonso en Ayrton Senna. Je ziet het door de geschiedenis van de Formule 1."

Senna

Horner is onder de indruk van de manier waarop Verstappen omgaat met de kritiek. "Hij is opvallend volwassen voor een jongen van zijn leeftijd. Het wordt gemakkelijk vergeten dat hij pas 18 jaar is. Het is pas zijn derde jaar in de autosport na een lange en illustere carrière in het karten."

"Hij is een groot momentum aan het opbouwen. Verstappen blijft ons verrassen. Als zijn vertrouwen en ervaring blijft groeien, dan ben ik erg blij dat hij voor ons team rijdt en niet bij een ander."

Max Verstappen over de GP van Maleisië en Japan

Interview Max Verstappen
Interview Max Verstappen

Gespreksonderwerp

In een interview op zijn eigen website spreekt Verstappen zelf ook over de kritiek van de laatste weken aan zijn adres. "Ik beschouw het altijd als erg positief als je een gespreksonderwerp bent in de Formule 1. Of dat nou negatief of positief is, maakt niet uit. Zolang ze maar over je praten is dat goed."

"Al die aandacht heeft niet echt effect op mij. Het belangrijkste is presteren op het circuit en daar focus ik me op."

Komend weekend staat de Grand Prix van Maleisië op het programma. "De hitte zal vervelend zijn, het is erg warm in de wagen. Maar de baan is erg mooi, dan maakt de hitte niet meer uit", zegt de Limburger.

De eerste trainingen voor de GP van Maleisië worden in de nacht van donderdag op vrijdag (Nederlandse tijd) gereden. Zondag om 9.00 uur begint de race.