Red Bull Racing-coureur Daniel Ricciardo voorspelt dat Nico Rosberg de spannende strijd om het wereldkampioenschap in de Formule 1 met Mercedes-collega Lewis Hamilton in zijn voordeel zal beslissen.

Hamilton moest de leiding in de WK-stand onlangs afstaan aan zijn Duitse teamgenoot. Rosberg heeft met nog zes races te gaan 273 punten, terwijl Hamilton op een totaal van 265 punten staat.

Ricciardo, die zelf derde staat met 179 punten en teamgenoot is van Max Verstappen bij Red Bull, vindt dat de verhoudingen tussen titelverdediger Hamilton en Rosberg in de loop van het seizoen zijn veranderd.

"Voor de zomer had Lewis een marge opgebouwd en dacht ik dat niemand het hem meer moeilijk zou maken, maar Nico is sterk teruggekomen", zegt de Australiër volgens Sky Sports. "Ik voorspel Nico als wereldkampioen."

"Hij was geweldig in de voorbije maanden en heeft daarin 75 punten gepakt. Het heeft hem vertrouwen gegeven. Lewis leek op Monza tot zijn slechte start weer de beste, maar Rosberg was zondag simpelweg de snelste Mercedes-coureur in Singapore."

Gevecht

De 27-jarige Ricciardo, die in 2014 als eens derde werd in de strijd om het wereldkampioenschap, vindt dat de kans voor Rosberg om zijn eerste wereldtitel te pakken groter is dan ooit.

"Het is de eerste keer dat ik voel dat Nico alle ingrediënten heeft om de titel te pakken in een rechtstreeks gevecht, al zullen de verschillen klein blijven", aldus de Australiër.

Zondag eindigde Ricciardo als tweede in de Grand Prix van Singapore en stond hij met winnaar Rosberg en nummer drie Hamilton op het podium. Hij voelde de spanning tussen de Mercedes-coureurs, die al langer op gespannen voet met elkaar leven.

"Het is best ongemakkelijk, want ze zijn zó stil tegen elkaar. Ik houd daar niet zo van, dus dan probeer ik tegen mezelf te praten of tegen hen. Maar blijkbaar voelen zij zich er prima bij. Ik vond het wel grappig."

Op 2 oktober wordt in Maleisië de volgende Grand Prix verreden. In het restant van het seizoen staan er ook nog races in Japan, de Verenigde Staten, Mexico, Brazilië en Abu Dhabi op het programma.