De winterse testsessies in de Formule 1 vinden ook komend jaar plaats in Barcelona. De teams in de koningsklasse van de autosport en bandenleverancier Pirelli zijn dat donderdag overeengekomen.

Aanvankelijk werd er met het oog op betere weersomstandigheden nagedacht over het verplaatsen van de sessies naar een circuit in het Midden-Oosten, waar nieuwe banden beter getest zouden kunnen worden.

Met name de kleinere teams in de Formule 1 wilden uit financieel oogpunt de tests op het Circuit de Catalunya blijven rijden. Alle betrokken partijen bereikten uiteindelijk alsnog een akkoord.

De afgelopen jaren vonden de winterse testsessies al meestal plaats op het circuit waar Max Verstappen dit jaar zijn eerste Grand Prix won. Een enkele keer werd er uitgeweken naar het Spaanse Jerez de la Frontera en Abu Dabi in de Emiraten.

De eerste testsessies voor het nieuwe seizoen in Barcelona staan gepland van 27 februari tot en met 2 maart. Van 7 tot en met 10 maart staat de tweede reeks op het programma. Op 26 maart is de eerste race van het seizoen in Australië.

Rosberg

In het huidige Formule 1-seizoen gaat Nico Rosberg aan de leiding. De Mercedes-coureur heeft 273 punten en houdt daarmee teamgenoot Lewis Hamilton (265 punten) nipt achter zich.

Max Verstappen is met 129 punten de nummer zes. Er zijn nog zes Grands Prix te gaan. Op 2 oktober staat in Maleisië de eerstvolgende race op het programma.