Maurizio Arrivabene, de teambaas van Ferrari, blijft achter de keuze staan om Kimi Raikkonen zondag tijdens de Grand Prix van Singapore nog een derde pitstop te laten maken.

Raikkonen klom halverwege de race op het circuit van Marina Bay ten koste van Mercedes-coureur Lewis Hamilton naar de derde plaats, maar raakte die podiumplek definitief kwijt toen Ferrari hem in een reactie op een pitstop van Hamilton voor een derde keer naar binnen riep.

"Om er honderd procent zeker van te zijn moet je naar de data kijken, maar ik denk dat we de juiste beslissing hebben genomen", aldus Arrivabene over de derde pitstop.

"Op dat moment had het heel slecht kunnen uitpakken om op die softbanden de wedstrijd uit te rijden. We moesten dus over een alternatief nadenken. We hebben deze beslissing uiteindelijk gebaseerd op onze data en nu zullen we moeten kijken of de data juist was."

Analyseren

Raikkonen zelf weet zeker dat hij de finish had kunnen halen op zijn softbanden, die op het moment van zijn derde pitstop dertien ronden oud waren.

"De banden zouden het tot het einde hebben gehaald. Misschien had Hamilton me nog op het laatste moment ingehaald, dat zullen we nooit weten", zegt de voormalig wereldkampioen in gesprek met F1i.

"We moeten de gemaakte keuzes tijdens de race eens goed met elkaar analyseren en kijken of we dingen beter hadden kunnen doen. Ik denk dat we andere beslissingen hadden moeten nemen op verschillende momenten tijdens de Grand Prix."

Raikkonen staat door zijn tweede vierde plaats op rij nog steeds op de vijfde plaats in de WK-stand met nu vijf punten achterstand op de vierde plek van zijn teamgenoot Sebastian Vettel.